VVS hjælp i Slagelse

05 november 2020
astrid_pedersen

Skal VVS installationerne i badeværelset moderniseres eller ændres? Så skal der en autoriseret VVS installatør på banen.

Kan jeg selv trække nye rør i badeværelset?

Måske mener du dig fint i stand til selv at udføre VVS arbejde i din egen bolig – for eksempel i forbindelse med flytning af afløb eller oprettelse af et dræn til din nye vaskemaskine. Men uanset hvor gode gør det selv evner du mener at besidde er der sat ganske faste grænser for hvad du selv må løse af VVS opgaver i boligen.

I følge gældende dansk lov må du ikke selv rode med de faste VVS installationer i boligen – heller ikke selv om det er din egen bolig. De faste VVS installationer er dem du ikke selv kan skrue løs og tage med dig. Du må således gerne selv sætte en ny vandhane på din vask, eller skifte armaturet i din bruseniche. Stort set alle andre opgaver, som vedører vand, varme, ventilation, gas og sanitet skal overdrages til en autoriseret VVS installatør.

Denne lovgivning eksisterer ikke for at genere dig, eller for at gøre VVS firmaerne rige. Reglen er indført af rene og skære sikkerheds hensyn, da det kan være forbundet med meget stor risiko selv at fifle med VVS installationerne. Du kan for eksempel komme til at at skabe læk eller tilbageløb i rørene så spildevand og drikkevand blandes – med risiko for forgiftning til følge. Og hvis du skulle være så heldig ”kun” at forårsage en vandskade kan du være næsten helt sikker på at din forsikring ikke vil dække omkostningerne forbundet med udbedring heraf.

Hvor finder jeg en dygtig VVSer i Slagelse?

Som det fremgår kan det faktisk godt betale sig at få fat på en autoriseret VVS installatør når badeværelset skal renoveres. Få hjælp til VVS i Slagelse hos Uglebjerg VVS ApS – læs mere på