vølg de rigtige farver til dine rum

08 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Farven på væggene i dit hjem påvirker din stemning og indtrykket af rummene. Tænk over, om du kunne have behov for at friske stuerne op med nye farver og få eventuelt hjælp af en fagmand til opgaven – se for eksempel malerøsterbro.dk, hvis du bor på de kanter.

Væggenes farve påvirker opfattelsen af et rums størrelse. Med en lys farve på både væg og gulv vil rummet opleves som større, end det måske er- Omvendt vil mørke farver på vægge og gulv give indtryk af, at rummet er forholdsvis mindre. Men det kan også føles hyggeligt. Du skal blot være opmærksom på effekten af den farve, du vælger til dine vægge, når du vil have malet.

Skal det være lyst og luftigt, eller mere dunkelt og hyggeligt – det er en smagssag og måske også et spørgsmål om hvilket rum, der er tale om. Du vil måske gerne have fest og farver i stuen, men et mere afdæmpet og roligt look i dit soveværelse. Farver påvirker nemlig også i høj grad vore stemninger.

Farver i rummet skal passe med helheden

Det er ikke kun et spørgsmål om at vælge den farve på paletten nede i butikken, som man bedst kan lide. Som nævnt her oven for skal man også tænke effekten af de pågældende farver ind i farvevalget til de enkelte rum. 

maler østerbro

Ud over effekten af de enkelte farver helst skal stemme overens med rummet og dets anvendelse, så er det også en god ide at tænke hjemmets farver som en helhed. Skal vægfarven afstemmes med møblementet, hvilken type og farve har loft og gulv, skal panelerne og dørene have deres egen karakteristiske farve i samspil med væggen – eller skal de være en klassisk hvid ? 

Der kan være mange overvejelser, når der skal vælges maling til hjemmet, men heldigvis er skaden ikke uoprettelig, hvis du har valgt en farve til stuen, der ikke passer dig – du kan bare male om.