Spar penge på din varmeregning med en varmepumpe

28 marts 2020
lotte_hindsberg

Har du et traditionelt gammelt oliefyr og overvejer om du skal udskifte det. Enten fordi det trænger til at blive udskiftet eller fordi du gerne vil spare penge og samtidig gerne vil have en mere miljøvenlig udgave, bør du overveje om en varmepumpe ikke er den rigtige løsning. Uanset bør du kontakte en uddannet autoriseret installatør og få ham til at gennemgå din bolig og komme med forslag til hvilken type du bør vælge. Du kan evt. finde en løsning her https://skorstens-ventilationsrens.dk/varmepumper/.

Derfor sparer du penge

Det koster 1 kW at producere 1 kW ved et traditionelt oliefyr og ved en varmepumpe for du 3 for ens pris. Det er her du ikke alene spare penge, men også har valgt en langt mere miljøvenlig løsning. Den er ikke CO2 neutral, men langt mere miljøvenlig en et olie- eller gasfyr. 3 for 1 kW betyder også at du har fået betalt din investering ind efter en 5-6 år og med en holdbarhed på mindst 15-20 år, er det en god investering og mange penge at spare på varmeregningen over tid.

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis du overvejer en varmepumpe, er der flere ting du skal være opmærksom på. Det ene er at du skal have en installatør til at beregne, hvor stor varmepumpen skal være og hvor den skal sidde. En varmepumpe larmer desværre en del, så det er vigtigt at den opsættes hvor den genere mindst muligt. Den skal ikke sættes under soveværelset eller nær dine naboer. Hvis du skifter varmekilde skal du søge om tilladelse hos kommunen. Det er noget installatøren kan hjælpe med. Det er som udgangspunkt en proforma sag. Samtidig skal det også meddelelse til BRF. 

Sidst men ikke mindst skal din bolig være godt isoleret, for at en varmepumpe er mest effektiv og det kan være nødvendigt at isolere boligen først.