Spar penge og energi med en varmepumpe

Skal du og dine familie være en aktiv del af den grønne omstilling? Så er det nu du skal handle. Ud over diverse ændrede spise og rejse vaner, er der faktisk rigtig meget du som privat person kan gøre for at flytte nålen i den sammenhæng.

Din bolig er et af de steder hvor det giver allermest mening at begynde. Der er rigtig mange lavt hængende frugter, som er lige til at plukke, når det handler om at energi optimere boligen. Du kan for eksempel lade husets ydervægge efterisolere, og skifte ruderne i samtlige vinduer ud med mere energivenlige typer.

Du vil kunne mærke en enorm forskel på energi forbruget – og dertil kommer at det faktisk er muligt at opnå offentligt tilskud til denne investering. Og ønsker du virkelig at sætte trumf på dine grønne tiltag, kan du overveje at skifte husets gamle fyr eller uddaterede elradiatorer ud med en moderne luft til vand varmepumpe eller luft til luft varmepumpe.

Hvad er fordelen ved at skifte til en varmepumpe?

Måske synes du at der er tale om en lige lovlig heftig udskrivning. Men her skal du tænke på at en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe lynhurtigt har tjent sig selv hjem på energi forbruget alene. En varmepumpe kan være op til fem gange mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi end et udtjent pille, gas eller olie fyr, eller for den sags skyld et elektrisk varmeapparat.

Allerede det første år vil du kunne se betydelig nedgang i dine udgifter til opvarmning af huset. Og så kan du samtidig glæde dig over en højere grad af drift sikkerhed og miljø venlighed i din nye varmepumpe.

Hvis du vil vide mere om luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper, kan du læse videre på gramenergi.dk