Sådan vasker du vægge og lofter, inden du skal have malet

09 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Inden du kan få malet din bolig, er der en række opgaver, som du skal have ordnet for at sikre, at maleren kan gå direkte i gang med sit arbejde. Det er først og fremmest, at du skal have flyttet dine ting og have dækket af. Derefter skal du også have gjort vægge og lofter rene, så de er klar til at blive malet. Er du ikke lige vant til at gøre vægge og lofter rene, kan du her få gode råd til, hvordan du gør det. 

Vi er blevet inspireret til artiklen af malerhvidovre.dk. Det er et malerfirma med stor erfaring på området. De har derfor godt styr på, hvordan de gerne vil have, at der er gjort rent, inden de kommer ud og maler. 

Først og fremmest de ting, du skal bruge. Det er: en klud, en svamp, en støvekost, en spand, lunkent vand og grundrengøringsmiddel. Når du har fundet det frem, er det klar til at gå i gangen. 

maler hvidovre

Sådan foregår rengøringen

Du skal starte med at fjerne støv fra væggen med støvekosten. Har du savsmuldstapet, kan der faktisk sætte sig overraskende meget støv fast på det, fordi der jo er så mange fremspring, som støvet kan ligge på. Selv hvis du ikke har savsmuldstapet, er det vigtigt, at du får fjernet støvet. 

Derefter skal du tilsætte grundrengøringsmiddel til det lunkne vand og dyppe svampen i det. Den bruger du til at vaske væggene med. Sørg for at få vasket hele væggen, så alt støvet er væk. Til sidst skal du tørre væggene over med en tør klud, så vandet ikke laver mærker på væggene. 

Når du skal vaske loftet, kan du stå på en stige, eller du kan bruge en moppe til at vaske det med, da det jo ellers kan være svært at nå. Ellers er fremgangsmåden den samme.