Sådan tester du kvaliteten på dine træpiller

15 november 2019
admin

Har du enten et pillefyr i dag eller overvejer du at udskifte dit olie eller elfyr i hjemmet? Med træpiller kan du spare mange penge på din varmeregning. Det er både en prisbillig løsning, for at opvarme din bolig eller sommerhus op, og samtidig er det en langt mere miljøvenlig metode. Grunden til at det er en miljøvenlig løsning frem for el eller olie, skyldes at træpillerne kun afgiver den mængde CO2 udslip, som træet i forvejen ville have givet i skoven, når det rådner. Det er derfor en CO2-neutral løsning, når du skal opvarme din bolig. Det kan derfor både svare sig for pengepungen og samvittigheden at skifte til et pillefyr.

Et pillefyr fyres op af træpiller. Træpiller i dag er sammenpressede træspånere og savsmuld. Disse træspånere kommer typisk fra de rester der bliver produceret i træindustrien. I visse områder fælder man også træer til at fremstille træpiller, grundet den høje efterspørgsel. Her benytter man oftest gran, fyr og bøg i Danmark. Der findes naturligvis mange forskellige varianter og leverandører af træpillere. Det kan derfor være aktuelt at overveje, hvordan du bedst muligt tjekker kvaliteten på dine træpiller. Oftest spiller pris og kvalitet sammen, men det kan være svære at skelne på træpiller, hvorfor vi her giver dig et par tricks til at tjekke kvaliteten på dine træpiller. 

Hvordan kan du tjekke kvaliteten på dine træpiller?

For at være sikker på at du har købt træpiller af høj kvalitet, kan du tjekke det på en meget enkel og smart måde. Grunden til at du bør tjekke kvaliteten på dine træpiller skyldes, at vi tilbage i 90’erne havde en meget stor efterspørgsel på træpiller. Det hittede i mange af de danske hjem, hvor der var så høj en efterspørgsel at kvalitet ikke var noget man spekulerede i. Det er dog noget vi går op i dag. Du kan tjekke kvaliteten på træpillerne ved at bruge næsen til at dufte om dine træpiller dufter af træ. Derudover kan du se om de har den rigtige farve – altså om de ligner træfarven. Find et af markedets bedste træpiller her.