Renovering af bad eller køkken? Få hjælp fra din lokale vvs’er i Slagelse

28 oktober 2019
admin

Har du netop overtaget en bolig, som med lidt god vilje kunne gå under betegnelsen ”håndværker tilbud”? Så skal du sikkert i gang med en omfattende renovering. Når en lejlighed eller et hus skal sættes i stand i den lidt større skala, handler det som regel ikke udelukkende om at smøre lidt maling på lofter, vægge og indvendigt træværk, eller slibe gulvene i stuerne. Der skal med stor sandsynlighed lægges en ikke ubetydelig arbejds indsats i de rum, vi måske bruger allermest, nemlig køkken og badeværelse.

Renovering af køkken og bad – en sag for fagfolk

Er huset eller lejligheden af ældre dato, vil de med ret stor sikkerhed ikke leve op til moderne standarder. For eksempel er de færreste badeværelser, som er opført før engang i halvfemserne (og ikke siden har gennemgået renovering og istandsættelse), forsynet med en tidssvarende vådrumssikring.

Samtidig kan der nemt være opstået tæring på rørledningerne – og der er højst sandsynligt ikke lavet afløb til tilslutning af vaskemaskine. Det samme gælder køkkenet, hvori du sikkert vil sætte pris på moderne bekvemmeligheder så som opvaskemaskine og affalds kværn. Måske er køkkenet eller badeværelset ikke indrettet sådan som du gerne vil have det – der skal måske flyttes et afløb, eller trækkes rør til en anderledes placering af vasken.

Det er her, din professionelle vvs’er kommer ind i billedet. Loven siger nemlig, at du ikke selv må udføre vvs opgaver, som strækker sig væsentligt ud over udskiftning af et armatur. Du risikerer at bringe andres og eget liv i fare, hvis du selv roder med rør som leder drikkevand og spildevand. Og hvis du forårsager en vandskade ved at fuske med afløb og dræn, er det ikke sikkert, at din forsikring vil dække.

Er du bosiddende i Slagelse, hedder din lokale autoriserede vvs’er Uglebjerg VVS. Du kan få mere information på uglebjergvvs.dk