Hvad er elektrisk gulvvarme?

Hvis gulvvarme og de forskellige typer der findes, er en helt ny verden for dig, så bliver du hjulpet mere på vej her. 

Hvad er det helt præcist, elektrisk gulvvarme er? 

Elektrisk gulvvarme er en måde at tilføre varme til gulvet på gennem et net af elektriske tråde. Det er disse tråde, der opvarmes, når man får tilsluttet ens gulvvarme. Det bliver derfor også ekstra komfortabelt at gå på gulvet i de koldere måneder, når det varmes op af gulvvarmen.

Hvad skal du være opmærksom på ved elektrisk gulvvarme? 

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved, at du vælger elektrisk gulvvarme. Det gode ved elektrisk gulvvarme er, at det er nemt at installere. Da det samtidig ikke fylder ret meget i højden, så kan det også lægges på et eksisterende gulv. Det betyder, at man ikke behøver at skulle ud i diverse støbearbejde. 

En tredje fordel ved elektrisk gulvvarme er, at det hurtigt bliver varmt. Og hvem ønsker ikke det? Det betyder nemlig, at du ikke behøver vente særlig lang tid, når du oplever, at der er fodkoldt derhjemme. 

Det du omvendt skal være opmærksom på med elektrisk gulvvarme er, at det kan være op til 2-3 gange så dyrt, som når du vælger gulvvarme, der er vandbaseret. Det er derfor også en overvejelse, du skal have i baghovedet, når tænker det langsigtede perspektiv ind i løsningen. Skulle du samtidig også have et gulv, som ikke er særlig godt isoleret, så vil meget af varmen fra gulvvarme kunne gå til spilde – du får dermed heller ikke det fulde udbytte af din gulvvarme.

Skulle du være så uheldig, at den elektriske gulvvarme går i stykker, så er det ikke helt billigt at reparere det. Der bliver nemlig behov for, at du skal bryde hele gulvet op, så det kan udskiftes: https://handyheat.dk/indendors-produkter/parketvarme/