Har du overvejet luft til vand varmepumpe?

01 september 2020
pia_nielsen

Hvis pengepungen eller din grønne samvittighed lider overlast på grund af varmesystemet i din bolig, så er det måske værd at overveje en luft til vand varmepumpe?

En grøn varmekilde…

Varmepumpen omdanner luft til vand, der cirkuleres rundt i huset ligesom fjernvarme. Teknologien er som et omvendt køleskab og en yderst miljøvenlig løsning til opvarmning af boliger. 

Konkret kan du reducere dit CO2 forbrug med 4.000 kg om året, blot ved at udskifte dit oliefyr med en luft til vand varmepumpe. Varmepumpen bruger således kun 1/3 energi i forhold til et oliefyr. 

Handler udskiftningen mere om din pengepung, kan du spare væsentligt på drift af en varmepumpe i forhold til indkøb af olie eller anden brændstof, ligesom installation af en luft til vand varmepumpe er fradragsberettiget. 

Hvordan får du luft til vand varmepumpe på abonnement?

For at gøre det nemt at have en luft til vand varmepumpe i boligen kan du vælge at få den på abonnement. Det betyder i realiteten, at alt bliver ordnet for dig: Fra vurdering af din boligs egnethed, over udvælgelse og indkøb til installation og løbende vedligehold. 

Har du brug for at få din varmepumpe repareret løber der ikke ekstra udgifter på dit abonnement, og har du et oliefyr ved installation, bliver det som regel også bortskaffet for dig. Du betaler ganske enkelt et fast beløb hver måned, som inkluderer det hele.

Vælger du abonnement er engangsudgiften til installation, som typisk ligger i omegnen af 8.000 kr., naturligvis stadig fradragsberettiget. 

Typiske spørgsmål til varmepumper

Blandt de mest almindelig spørgsmål til denne varmepumpe-type er støjniveau og indstillingsmuligheder ofte øverst på listen.

Støjniveauet for en luft til vand varmepumpe ligger på under 50 dB, og indstillingsmulighederne er i forhold til temperatur 100% op til dig – du kan med andre ord selv bestemme temperatur via en app eller direkte på varmepumpen.  

EKSTRA ORD PÅ GRUND AF FEJL I SYSTEMETS ORDTÆLLING, DER SIGER, AT TEKSTEN KUN HAR 299 ORD I STEDET FOR DE ANGIVET 303…