Forskellige døre til dit hjem

08 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Der findes mange forskellige type af døre, som du kan få installeret i dit hjem. Det kommer naturligvis an på den stil, som du har i hjemmet og hvordan det fungerer. Du kan blive lidt klogere på, hvilke type døre du kan investere i til dit hjem i dette indlæg. Her vil vi nemlig komme omkring forskellige typer af døre. 

 

1. Franske døre

En fransk dør er en dør med to halvdele, der svinger i modsat retning. De bruges ofte som indgang til rum, der har to vægge parallelt med hinanden. Med den stigende popularitet af tilbygninger til verandaer i områder, hvor de er tilladt, er franske døre blevet et populært valg. Traditionelle hoveddøre kan erstattes med franske døre for at give lettere adgang til huset. Mange mennesker bruger også franske døre i stedet for vægge, der adskiller to rum, eller erstatter glasskydedøre, som ikke er så sikre.

 

2. Facade døre

Facade døren er den første dør, som du og dine gæster ser, når du/de kommer til dit hus. En facade dør skal kunne stå imod alt slags vind og vejr  Det er også den dør, som du skal have et ordentligt aflåsningssystem til. Det er til hvis du er uheldig, at der kommer indbrudstyve. Facade døre kan også komme i glas, så du får lidt af den franske stil med over i din facade dør. Facade døre kan både komme i plast, træ og stål. 

 

3. Skydedøre

En skydedør er en dør, der består af paneler, som hver har en kant, der kan glide over til en anden. En skydedør bruger ikke hængsler, ligesom almindelige døre. Skydedøre bliver ofte anvendt i folks gange eller til andre rum. De giver nemlig større åbenhed og fleksibilitet i et rum. Skydedøre er f.eks. også gode i lejligheder, når der ikke er så meget plads. Her kan der hurtigt lukkes af til soveværelset, hvis værelset går i forlængelse af stuen. Skydedøre kan laves i mange forskellige materialer, såsom glas eller træ.