Fordele ved energimærkning

03 december 2019
admin

Når det kommer til energimærkning af huse, så er der mange fordele ved at denne del er lovpligtig i Danmark. Det gør det nemlig væsentligt nemmere for forbrugerne af orientere sig efter, hvad et hus energiforbrug er om året. 

Grundlæggende findes der er række forskellige energimærker. Det spænder i skalaen G til A, hvor A er udtryk for et hus, som har et lavt energiforbrug og som kan holde på varmen. Omvendt kan et lavt energimærke være med til at fortælle, hvor der er plads til forbedringer i boligen, hvis man vil optimere varmeregningen. Her kan det være alt fra vinduer der skal skiftes til lofter, der skal isoleres bedre. Du kan derfor finde præcis de steder, hvor du kan finde årlige besparelser på varmeregningen. 

Derudover så er et energimærke også en glimrende måde at få et overblik over, hvor dyrt et hus eller el lejlighed vil være at flytte ind i. Jo ældre et hus er, desto dårligere vil energimærket ofte også være. Det kan derfor også betyde, at huset vil byde på investeringer løbende for at skabe et bedre indeklima, for at skabe mindre træk og for at varmen kan holdes inde i boligen. 

Hvis du står og ønsker rådgivning fra en energikonsulent i Silkeborg, så er der heldigvis god hjælp at hente. Hos energikonsulenten, Preben V får du en erfaren og dygtig fagperson, som kan hjælpe dig med alt omkring energimærker. Det kan derfor også være rigtig godt givet at rådføre sig med en, som kender til de mange aspekter ved et energimærke og de ting, man skal være særligt opmærksom på. Hvis du også står med et hus, som skal sælges, så kan du med fordel vælge Preben V, til at hjælpe med den nye energimærkning af huset, hvis tiden er kommet til det. Du kan også læse mere her