Få mere vand rundt takket være et vandingsanlæg

01 marts 2022
anders_lundtang_hansen

editorial

Er man ikke lige så bekendt med, hvordan et vandingsanlæg virker, så kan man godt komme i tvivl om, hvorvidt det nu fordeler vand nok.

For det kan se meget tilfældigt ud, hvor vandet lander, selvom maskinen er sat til at køre automatisk, så den angiveligt skulle udsende lige meget vand, hvor den er sat til at køre det, om den bevæger sig rundt eller ej; men hvor vandet lige lander, er jo lidt mere svært at sige.

For når man vander selv, så kan man jo se, hvor vandet landet, og hvis man misser en plet, eller der er noget i vejen, så kan man jo give lidt mere vand, hvor der mangler.

Men det er netop en af fordelen ved at have et vandingsanlæg, at man netop ikke skal ud at vande selv med en vandkande eller lignende; det er måske lige til, hvis man har en have hjemme i privaten, men det er noget andet, når man har et gartneranlæg eller et drivhus til erhvervsbrug.

Vandingsanlæg

Vandet skal nok komme fint rundt med et vandingsanlæg

Man sparer jo tid ved, at et vandingsanlæg kan klare den slags for en, så man kan tage sig af andet, specielt hvis man er erhvervsdrivende med det, om det er marker eller noget indenfor, der skal vandes, så man kan bruge tiden på noget andet.

Men man kan stole på, at et moderne vandingsanlæg nok skal fordele vandet nok til det eller de områder, som man har indstillet det til.

Vand kommer også mere omkring, end hvad man lige kan se med det blotte øje, men det ville man kunne mærke, hvis man tjekkede efter.

Måske virkede et gammeldags vandingsanlæg ikke så effektivt, men med de moderne af slagsen skal man slet ikke bekymre sig for, om effektiviteten er høj eller ej – for det er den!