Få hyggen ved levende ild uden at skulle installere en brændeovn

23 november 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Ild er virkelig hyggeligt og noget, som vi mennesker altid kan samles om. Det er lige meget, om det er lejrbålet, brændeovnen, den åbne pejs eller bare et stearinlys. Vil du gerne have en pejs derhjemme, men vil du ikke ud i at skulle have lavet en skorsten, kan du i stedet vælge en biopejs til væg. Det er en pejs, der bruger ethanol i stedet for brænde. Den har derfor ikke brug for en skorsten. Du får dog stadig en meget smuk flamme fra den, som du kan sidde og kigge på. 

En biopejs til væg egner sig godt til både private hjem, forretninger og kontormiljøer. Alle steder kan den være med til at lyse op om vinteren og give lidt mere varme. Det er derfor oplagt for dig at have sådan en. 

Et godt sted for dig at kigge efter en biopejs er på hjemmesiden bio-pejs.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for biopejser. Du kan derfor nemt finde den helt rette for dig. 

image

Sådan vælger du den rette biopejs

Når du skal vælge en biopejs, er det selvfølgelig vigtigt, at du først og fremmest ser på, hvad du har plads til. Der skal helst være noget friplads omkring pejsen både i siderne og for oven. Det giver den bedst mulige forbrænding. 

Derudover skal du sætte din pejs op et sted, hvor der ikke er så meget gennemgang. Hvis der er for meget gennemgang, blafrer flammen for meget, og den vil derfor ikke have en lige så ren forbrænding. 

Placeringen kan altså spille ind på, hvilken form for pejs du overhovedet har plads til. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at du tænker over, hvor stor en flamme du vil have, skal der være to ved siden af hinanden, hvilken farve skal pejsen have, og hvad må den koste.