Få et nemmere boligkøb med hjælp af en boligadvokat

28 juni 2021
lotte_hindsberg

Det er de færreste der køber en ny bolig flere gange og dermed bliver erfarne købere, derfor giver det god mening at allierer sig med en boligadvokat når der skal købes. Dermed bliver det nemmere at komme igennem alle købet faser, du har mulighed for at spare penge, både i banken og hos sælger og du mindsker risikoen for at noget går galt og du risikere at stå med en stor økonomisk regning.

En boligadvokat er en jurist med speciale i boligkøb og har en lang erfaring som du kan få glæde af. Derudover er det vigtigt at holde sig for øje at han er ansat til at varetage dine interesser. Din bankrådgiver er ansat til at sikre at banken får den bedste handel og ejendomsmægleren er sælgers mand.

Forhandl med banken

Mange glemmer at der er to steder, der kan og skal forhandles når der skal købes bolig. Det første sted er i banken. Her skal du forhandle med din bankrådgiver om de betingelser og renter, der er i forbindelse med lånet. Der kan være mange penge at spare, derfor er det også vigtigt ikke at acceptere det første og bedste tilbud.

Kontakt flere banker og hør også din boligadvokat om han kender nogle som det er værd at tage et møde med og husk en bank er en forretning som alle andre og et tilbud er altid åben for forhandling.

Det er straks nemmere synes det fleste at forhandle med sælger. Her kan du igen med fordel få din boligadvokat på banen. Han ved hvilke områder der typisk vil betyde et nedslag i prisen og han ved også hvilke spørgsmål der skal spørges om. Ikke at ejendomsmægleren bevidst snyder, men han vil alt andet lige fremhæve de gode sider ved boligen. Han kan også sikre at købsaftalen først er godkendt når han har læst den igennem.