Få en billigere og mere miljøvenlig varmekilde

12 oktober 2020
lotte_hindsberg

Har du en bolig med et gamle olie eller gasfyr og overvejer at udskifte det til en mere miljøvenlig løsning der på samme tid er billigere i brug. Årsagen til at en varmepumpe er billigere, er at den producere op til 3 kW for hver kw den bruger. Til sammenligning med traditionelle varmekilder, der bruger 1 kW for hver 1 kW den producere.

Det betyder også at en varmepumpe har tjent sig økonomisk ind efter en 5-6 år og ned en levetid til op til 15-20 år er det en god investering. Det kunne f.eks. være en varmepumpe på Nykøbing Falster.

Få råd og vejledning

Hvis du overvejer at investere i en varmepumpe, er det vigtigt at du få grundig råd og vejledning af en autoriseret installatør af varmepumper. Han vil gennemgå jeres bolig og råde og vejlede jer til hvilken type varmepumpe der er bedst. Det er også muligt at han vil sige at det er nødvendigt at i får isoleret jeres bolig først, for at få mest ud af varmepumpen. Han vil beregne hvor stor en varmepumpe i har brug for og om der skal trækkes rør så der er varmt i alle rum eller etager. 

Hvis i får installeret en varmepumpe skal i først ansøge kommunen. Det kan jeres installatør hjælpe jer med. Husk også at give BRF Kredit besked om at i har ændret jeres varmekilde.

Når i skal finde stedet hvor den ydre del af varmepumpen skal installeres, er det en god ide at installere den et sted, hvor der ikke soves og så langt væk fra naboerne som muligt, da de godt kan larme lidt. De er de senere år blivet markant bedre og mere lydløse, men det vil være ærgerligt at ødelægge ens nattesøvn eller naboskab, fordi den er blevet sat op det forkerte sted.