Få det gamle gulv til at stå som nyt med en gulvslibning

05 april 2021
astrid_pedersen

I Danmark er træværk langt det mest populære materiale når det handler om gulv belægning – og dette ikke uden grund. Vi har en lang og stolt håndværksmæssig tradition for at anvende træ i høj kvalitet når nye boliger skal anlægges.

Denne tradition strækker sig tilbage til det forrige årtusind, og der findes den dag i dag mange huse og lejligheder med flotte og fuldt funktionelle trægulve som er mere end 100 år gamle. Den gang anvendtes nemlig udelukkende træværk i forbindelse med opførelse af nye boliger.

Da boligen – inklusive gulvet – gerne skulle kunne stå i mange år var det vigtigt at træværket holdt en vis kvalitet. Og derfor er originale trægulve i huse og lejligheder fra den periode gennemgående af top kvalitet.

Bevar dit originale trægulv smukt og skinnende – det betaler sig

Er din bolig således udstyret med et originalt trægulv er det først og fremmest at ønske tillykke – og dernæst at opfordre dig til at passe så godt på det som overhovedet muligt. Et lækkert massivt trægulv er nemlig et kæmpe aktiv for din bolig, selvfølgelig forudsat at gulvet er intakt og træværket sundt og velplejet.

Derfor bør du sørge for at gulvet er i tip top stand – især hvis det er behandlet med et af de ikke forseglende materialer sæbe eller olie. I så tilfælde kræver gulvet nemlig særlig grundig pleje. Og skulle gulvet være gået hen og blevet noget slidt i overfladen bør du ikke skrotte det, men i stedet søge at få fjernet de skæmmende skønhedspletter ved en grundig gulvafslibning.

Hvem kan hjælpe med afslibning af gulvet?

Du kan altid få kompetent assistance til en professionel gulvafslibning hos dit lokale gulvfirma. Uanset hvor i landet du er bosat kan du altid vælge en afdeling af Gulvkanonen ApS når gulvet skal slibes og overflade behandles – læs mere på Gulvkanonen.dk