en fagmand kan hjælpe dig med tapetet

08 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Hvis vægge og lofter i hjemmet er blevet nussede, falmede og i det hele taget lidt “trætte” at se på – du har måske opdaget det under hjemmearbejdet i den senere tid – så har du måske brug for malerkastrup.dk.

Selv den bedste kvalitet af maling vil med tiden falme og blegne – og er der rygere eller dyr og børn i husstanden kan det ikke undgås, at væggene også bliver snavsede til. Nogen gange kan det klares med en overmaling, eventuelt efter en grundig rengøring og maling med grunder. Nogle gange kan det være en god idé at få helt nyt tapet på. 

Det bedste er at fjerne det eksisterende tapet og udbedre, hvad der måtte være af huller og revner i muren med en god gang spartling. Det er dog ikke altid nødvendigt at gå så grundigt til værks. Hvis den tapetserede overfalde er nogenlunde pæn kan du godt lægge et lag oven på uden at fjerne det gamle tapet først. Men med rigtigt mange lag tapet uden på hinanden kan du efterhånden opleve, at det buler ud og hænger dårligt ved.

Tapetsering – en af malerens mange opgaver

Hvis man har det rette håndelag og det rette udstyr, og i øvrigt mindst en god hjælper, kan man sådan set godt selv sætte tapet op. Det kan dog blive svært, hvis rummet har små hjørner og kroge, hvor det er vanskeligt at komme til, hvis der er skråvægge eller hvis overfladen på væggen af en eller anden grund tager dårligt imod klisteret.

maler kastrup

Det kan være en god idé at overlade tapetseringen til en fagmand, hvis du enten ikke er indstillet på det fysiske og til tider tricky arbejde, det kan være at få tapetet til at sidde pænt, eller hvis der er særlige forhold i rummet, der gør det vanskeligt at tapetsere væggene.