Bedre varme med luft til vand varmepumpe

10 juni 2021
astrid_pedersen

Overvejer du at anskaffe en luft til vand varmepumpe? Så læs med her.

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Kort fortalt virker en luft til vand varmepumpe ved at den udnytter forskellen på temperaturen inden for og uden for huset. Til dette formål anvendes en kølevæske som har et meget lavt koge- og fordampnings punkt.

Når kølevæsken udvider sig i forbindelse med fordampning vil man ved hjælp af en kompressor kunne udnytte energien til at skabe varme. Og denne varme anvendes så til at opvarme det vand som bruges i husets radiatorer samt det såkaldte brugsvand som du bruger til bad, opvask og så videre.

Hvad er fordelen ved en luft til vand varmepumpe?

Der er faktisk kun fordele ved at skifte fyret ud med en luft til vand varmepumpe. Du kan regne med at skære op til halvfjerds procent af dine samlede udgifter til varme med en luft til vand varmepumpe i stedet for et gammelt udtjent olie, pille eller gasfyr.

En luft til vand varmepumpe er nemlig meget mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi end et slidt fyr og vil derfor kunne varme samme mængde vand op ved anvendelse af langt mindre energi.

Der ud over er en varmepumpe særdeles drift sikker i forhold til et fyr. Det betyder at din luft til vand varmepumpe ikke så ofte skal efterses, repareres eller renses. Og så er en luft til vand varmepumpe langt mere klima og miljø venlig end et fyr, hvilket betyder at du kan tage lange bane eller fyre op for varmen med god samvittighed.

Få en luft til vand varmepumpe på abonnement

Hvis du ønsker dig en luft til vand varmepumpe men ikke har råd til at erlægge over hundrede tusind kroner på én gang kan du vælge at lease din luft til vand varmepumpe. Læs mere på naervarme.dk.